Les 19 opdracht 1

banner (35K)

CSS Fotoalbum

Zwerminktzwam Zwerminktzwam
Van het voorjaar tot de late herfst een algemeen voorkomende plaatjeszwam. In grote groepen (zwermen) op of bij stronken van loofbomen. Ook op ondergronds hout of vochtige vruchtbare grond in parken en tuinen.


Vliegenzwam Vliegenzwam
Deze makkelijk herkenbare, algemeen voorkomende plaatjeszwam heeft witte schubjes op de hoed,die door de regen makkelijk afspoelbaar zijn. Zijn naam dankt deze herfstpaddestoel aan het vroegere gebruik om de omgekeerde hoed in een schoteltje melk te leggen, waarna de vliegen die ervan aten bedwelmd raakten. De giftige Vliegenzwam komt voor bij berken en naaldbomen (den en spar) op zand- en veengrond. ook bij loofbomen (berk) en heidevelden.


Valse Hanekam

 Valse hanenkam
Algemeen in naaldbos en op heidevelden in de herfst..Deze saprofiet gedijt het best op naalden en bladeren op voedselarme bodem.
De Valse hanenkam is geurloos en heeft echte lamellen, daardoor is hij te onderscheiden van de met vast aangegroeide, gevorkte lijsten uitgeruste, naar abrikozen ruikende Echte cantharel.


Langsteelfranjehoed Langsteelfranjehoed
Een algemene saprofiet op stukjes hout en houtsnippers, soms op humusrijke grond, in parken, plantsoenen, wegbermen en bossen. vaak in groepen in de zomer en de herfst.


Sombere honingzwam

 Sombere honingzwam
De honingzwam is een van de belangrijkste parasieten van bomen, omdat zij een intensieve witrot van het geïnfecteerde hout veroorzaakt die uiteindelijk leidt tot het afsterven van de gastheer. algemene parasiet op de stam, aan de basis en op wortels en stronken van loof- en naaldbomenop zurige zandgrond. in bundels.


vlinder
:: terug :: index :: volgende ::
Best viewed 1024 x 768

© Designed by Ditske 2008